Ervaringsverhalen

Onderwijservaringsverhalen van ouders en kinderen/jongeren

Er zijn al ontelbare verhalen van ouders en kinderen/jongeren verteld. Schrijnende verhalen. Over kinderen die kapot gaan in het onderwijs, die zelfs uit het leven stappen. Vaak wordt gedaan alsof dit uitzonderingen zijn. Maar dat is niet waar! Op onze pagina ‘Onderwijservaringen van ouders en kinderen/jongeren’ vind je een aantal van deze verhalen en/of linken naar waar deze verhalen al zijn verteld. Bekijk het en je weet: DIT MOET STOPPEN. NU! 

Dus, ga met ons mee de barricaden op tijdens de Manifestatie ‘Opkomen voor kinderrechten’ op 29 juni 2024 in het Wilhelminapark in Utrecht.

Ervaringen en meningen van professionals rond onderwijs

Er zijn genoeg professionals die ook vinden dat het huidige onderwijs(systeem) niet (meer) passend is. En die wéten dat het zeer ongezond is voor kinderen en jongeren. En/of dat het problematiseren en diagnosticeren en de slechte mentale gezondheid van kinderen en jongeren (mede) een gevolg is van het niet passende onderwijs(systeem). Op de pagina ‘Ervaringen en meningen van professionals rond onderwijs’ vind je hier meer informatie over. Heb je tips! Laat het ons weten via de mail : oudersinopstand@gmail.com. 

Jeugdzorgervaringsverhalen van ouders en kinderen/jongeren

Er zijn al ontelbare verhalen van ouders en kinderen/jongeren verteld. Schrijnende verhalen. Over kinderen die kapot gaan in de jeugdzorg en/of jeugdbescherming. Die daarom zelfs uit het leven stappen. Op onze pagina ‘Jeugdzorgervaringen van ouders en kinderen/jongeren’ vind je een aantal van deze verhalen en/of linken naar waar deze verhalen al zijn verteld. Bekijk het en je weet: DIT MOET STOPPEN. NU! 

Ervaringen en meningen van professionals rond jeugdzorg en jeugdbescherming

Er zijn genoeg professionals die ook vinden dat het gigantisch fout gaat in de jeugdzorg en jeugdbescherming. En die wéten dat het zeer ongezond is voor kinderen en jongeren. En/of dat het problematiseren en diagnosticeren en de slechte mentale gezondheid van kinderen en jongeren (mede) een gevolg is van het niet passende onderwijs(systeem). Op de pagina ‘Ervaringen en meningen van professionals rond jeugdzorg en jeugdbescherming’ vind je hier meer informatie over. 

Heb je tips voor deze pagina’s? Laat het ons weten via de mail: oudersinopstand@gmail.com. Of beter nog, help ons onze website verder te vullen en bij te houden! Kijk snel onder het kopje ‘Help ons!‘. 

Documentaire ‘Onderdruk(t)’

Nadat zijn eigen dochter uitviel op school, maakte Zeno Groenewegen een indrukwekkende documentaire over het schoolsysteem: ‘Onderdruk(t)’. Kijk. Luister. Leer.