Over Ouders in Opstand

Wij weigeren nog langer machteloos toe te kijken hoe dagelijks kinderrechten worden geschonden.

Onze kinderen zijn door toedoen van het onderwijs dermate beschadigd dat zij het liever uit het leven zouden stappen dan dat zij een school bezoeken. Helaas is dat geen uitzondering en geldt dit voor een groot deel van de minstens 20.000 kinderen die zijn uitgevallen in het onderwijs. En dan hebben we het nog niet over enorme aantallen kinderen die dreigen uit te vallen, de gevolgen zijn niet te overzien.

Ouders die in hun wanhopige zoektocht naar passend onderwijs en passende zorg stuiten op weerstand, dwang en drang. Het belang van het kind is compleet uit beeld. En voordat allerlei partijen gaan roepen “er gaat ook heel veel goed”, dat doet er niet toe. Er gaat heel veel fout en dat kost kinderlevens, dat mogen we niet accepteren en moet vandaag nog stoppen!

Dus onze oproep aan alle professionals werkzaam met kinderen, respecteer de kinder- en mensenrechten. Het belang van het kind is ALTIJD voorliggend. Verdiep u in de kinderrechten welke veelvuldig worden geschonden wanneer het onderwijs niet passend blijkt.

Onze oproep aan de politiek; handhaaf op de zorgplicht en de kinderrechten! En versterk de rechtspositie van ouders die nu zo goed als niet bestaand is.

U hoort van ons!

Een strijdbare groet 💪