Laat je horen!

Vinden, verbinden, informeren en versterken 

We moeten samen zorgen dat deze misstanden stoppen. Daarom moeten we elkaar vinden, informeren verbinden en versterken. Dat kan op allerlei manieren.  Wil je in contact komen met andere ouders? Stuur dan een Whatsapp bericht naar 06-31051033, of stuur een email naar oudersinopstand@gmail.com. 

Volg voor nieuws, tips en informatie ook ons WhatsApp kanaal via deze link: https://whatsapp.com/channel/0029VaWHGTLI1rceVKPqoG3k 

Wij hebben ook een ‘Ouders in Opstand’ community in een Discord Server: ‘Ouders in Opstand’. Met deze link kun je een (als je wilt anoniem) account voor maken en daarmee in de groep komen. 

Organiseer ontmoetingen met andere ouders in jouw regio.Zoals een koffieochtend/avond, wandeling, bijeenkomst, wat je maar wilt. 

Volg ons op social media en like en deel onze berichten!!

Ga op zoek naar informatie, én informeer anderen

Je kunt bijvoorbeeld bij Cliëntenraden van Jeugdzorginstellingen, Adviesraden Sociaal Domein, medezeggenschapsraden, Ondersteuningsplanraden en dergelijke op zoek gaan naar informatie over de registratie van/het aantal thuiszitters in jouw regio. Of bijvoorbeeld over de wachtlijsten in de jeugdzorg, of hoe het staat met de informatievoorziening richting ouders en/of kinderen/jongeren. Er is genoeg te ontdekken. Die informatie kun je dan gebruiken om contact op te nemen met, en/of in te spreken bij de gemeenteraad. Of, liefst samen met andere ouders, contact op te nemen met bijvoorbeeld het samenwerkingsverband in jouw regio.

Spreek in bij/of neem contact op met de gemeenteraad en/of wethouders

Met de informatie die je vindt, en/of met je persoonlijke casus/ervaringen, kun je bijvoorbeeld contact opnemen met gemeenteraadsleden, en/of de  verantwoordelijke wethouder(s). Je kunt ook inspreken bij de gemeenteraad, zoals moeder Goma deed, over haar hoogbegaafde dochter Merel, waar geen passend onderwijs voor is. Lees hier het hele artikel: ‘Merel (9) is uitzonderlijk hoogbegaafd maar kan niet naar school’. Op de website van jouw gemeente vindt je de vergaderdata van de gemeenteraad en op welke manier je kunt inspreken. 

Start een petitie

Bijvoorbeeld een petitie om ervoor te zorgen dat er een parlementaire enquête komt over waarom de Kinderrechten in Nederland nog steeds geschonden worden, zonder dat daar een sanctie tegenover staat. Maar misschien heb je zelf ook een idee voor een petitie? Moeder Saskia Franken startte een petitie om aandacht te vragen voor Thuiszitters. Lees hierover meer onder het kopje ‘Petitie tekenen’

Help ons!

Bijvoorbeeld met organisatorische en praktische taken. We kunnen alle hulp gebruiken. Lees hierover meer onder het kopje ‘Help ons!’.