Onderzoeken

Onderzoek doen. Daar zijn ze goed in bij de overheid.

Vooral voormalig onderwijsminister Arie Slob was er dol op. Vooral omdat het uitstel gaf. Uitstel om écht aan de slag te gaan. Want we weten allang wat er fout gaat. Dat hoeven we niet (weer) te onderzoeken. En datgene wat écht onderzocht zou moeten worden? Zoals bijvoorbeeld het wérkelijk aantal thuiszitters, of beter nog, het aantal kinderen zonder (passend) onderwijs? En de vergaande gevolgen daarvan? Dat soort onderzoek wordt niet (goed) gedaan. Want dat moet onder de pet blijven, dat moet niet worden aangetoond. Want dan moet ernaar gehandeld worden. En wie pakt die handschoen op? Wie durft?

 Het gaat niet gebeuren. Niet zolang er niet genoeg verontwaardiging is over wat er nu (niet) gebeurt. Niet totdat wij opstaan en zeggen, tot hier en niet verder. Wij móeten die barricaden op, (onze) kinderen beschermen en verandering eisen. Voor onze kinderen en voor de hele samenleving. 

Wij zetten zoveel mogelijk (linkjes naar) eerder gedaan onderzoek (door verschillende partijen) op deze pagina website. Los van wat we verder van deze onderzoeken vinden. Alleen maar om alvast te bewijzen er al meer dan genoeg onderzoek is gedaan. Heb je een link naar een onderzoek wat er nog niet bij staat? Mail de link dan alsjeblieft naar oudersinopstand@gmail.com, dan zetten we het erbij! 

Onderzoeken onderwijs

Door/in opdracht van de overheid
Door ouders/jongeren/belangenbehartigers

Onderzoeken Jeugdzorg/Jeugdbescherming

Door/in opdracht van de overheid

12 juni 2019 Rapport Commissie Onderzoek De Winter; ‘kinderen werden vanaf 1945 in de jeugdzorg onvoldoende beschermd tegen geweld’

Door ouders/jongeren/belangenbehartigers
En dan hebben we het nog niet eens over het ontelbare aantal radio- en televisieprogramma’s er al over deze onderwerpen zijn gemaakt. Het aantal artikelen wat erover is geschreven. En hoe lang al…. Ook deze zetten we op onze website en zullen we, met jullie hulp, blijven aanvullen. 

6 juni 2003 ‘verplichte spijbelaars (leerplichtige thuiszitters)’, Argos

28 april 2016 ‘Het ministerie van onderwijs maakt ouders monddood’, De Correspondent (met Katinka Slump)