Onderwijservaringsverhalen ouders, kinderen/jongeren

Het verhaal van Katja en haar moeder Saskia

Lees hier het artikel over Katja en haar moeder in Balans Magazine: ‘Katja zei dat het leven voor haar niet meer hoefde’. En hier het artikel op Planet Health ‘De zoektocht naar passend onderwijs, Katja’s verhaal’.

Melchior zet zijn ervaringen in op tot verandering te komen!

Melchior Wammes werd op zijn 6e van school gestuurd. Hij heeft op 12 plekken onderwijs gevolgd. Melchior wilde erg graag leren, maar kreeg nutteloze knutselopdrachtjes in plaats van lessen. Hierdoor dacht hij dat ik ontzettend dom was en sloeg op de vlucht. Uiteindelijk kreeg ik leerplichtontheffing, die ik absoluut niet wilde. Nog altijd voelt hij de behoefte om te leren en verlangt intens naar lessen of colleges. Melchior liep door zijn ervaringen een schooltrauma op. 

Nu zet hij zijn (negatieve) ervaringen in het onderwijs in om een verandering op gang te krijgen. Dit doet hij onder andere met zijn podcastserie ‘De belangrijkste lessen’.

Kinderen van het onderwijs

Fotografe Iris van ’t Riet maakte een indrukwekkende portretserie van kinderen die uit het onderwijs zijn gevallen, onder de naam ‘Kinderen van het onderwijs’. Kijk en lees. Lees en kijk. En laat het tot je doordringen.

Belangengroep Onderwijsaffaire

De naam ‘Onderwijsaffaire’ verwijst naar de groep ouders die al jarenlang klem zitten in het knellende Nederlandse onderwijssysteem met financiële en psychologische schade bij ouders en kinderen als gevolg. Op de website van Onderwijsaffaire vind je onder andere ervaringsverhalen, onderzoeken en (andere) nuttige informatie.